Sistemul Digestiv

Sistemul digestiv reprezintă ansam​blul de organe ce realizează digestia și absorbția alimentelor ingerate precum și evacuarea reziduurilor. Practic, digestia este călătoria prin corpul nostru a alimentelor pe care le ingerăm. Tubul digestiv are o lungime de aproximativ 9 metri între cavitatea bucală și rect.​​​ 

Cum se face digestia?

Dupa ce mestecăm, mancarea trece prin esofag și ajunge în stomac unde este amestecată cu sucul gastric și marunțită. 

Acest amestec asemănător unui compost este deplin digerat în intestinul subțire. Aici are loc absorbția nutrienților, care sunt transferați în sânge. Călătoria alimentelor prin tractul digestiv este facilitată de peristaltism – procesul de contracție musculară care le mișcă pe întregul traseu. 

Ceea ce nu poate fi digerat trece în intestinul gros, denumit și colon, unde stă suficient de mult pentru a fermenta și intra în putrefacție. Aici intră în scenă vedeta sistemului digestiv, microbiomul, mai cunoscut ca (micro)flora intestinală.

Exista microbi buni?

Microbiomul este alcătuit din comunitățile de bacterii, virusuri și fungi (ciuperci) pe care le găzduieste corpul uman, cu preponderență in tractul digestiv și mai ales în colon. Doar în ultimii ani, după dezvoltarea tehnologiilor de secvențiere a genomului, au putut oamenii de știință să descopere marea complexitate a acestor microbi care ne fac atâta bine.

Acum se știe că microbiomul e alcătuit din aproximativ 100 de trilioane de microbi (1 trilion = 1000 miliarde) reprezentând peste 35.000 de specii diferite. Aceste microorganisme care populează intestinul produc enzime care descompun anumite componente ale hranei, de exemplu celuloza vegetală, pe care enzimele umane n-o pot digera și se hrănesc cu fibrele nedigerate și, nu în ultimul rând, furnizează nutrienți care pot fi absorbiți în organism.

Tot flora intestinală produce vitaminele B si K și joacă un rol major în lupta cu agenții patogeni – adică microbii “răi” care ne pot produce boli. Este cea mai eficientă redută de apărare a sistemului imunitar.

Practic omul găzduieste o impresionantă comunitate vie cu care conviețuiește în simbioză. 

Ce se intampla când luăm antibiotice?

 ​Antibioticele distrug bacteriile patogene, aducătoare de boală. În același timp, însă, distrug și componentele normale și benefice ale florei perturbând astfel delicatul echilibru microbian. Studiile demonstrează că antibioticele reduc diversitatea bacteriană cu 25% dupa doar o săptămână de tratament, iar aceste modificări persistă timp de 2 ani. Așa apar și bacteriile rezistente la acțiunea antibioticelor.

Consecințele consumului de antibiotice pot fi uluitor de variate și întotdeauna ne mirăm cum au apărut:

Boli inflamatorii intestinale

Sindromul de intestin iritabil

Diabet zaharat de tip2

Obezitate

Afecțiuni cardiovasculare

Astm

Boli autoimune

Tulburări psihiatrice

Alergii

Neoplasme

De ce hebe?

Aici se vede importanța sutelor de componente ale produsului hebe , mixul de beneficii generat de combinația de cătină și miere de salcâm obținută prin tehnologia inovativă de bioactivare fermentative. 

Vitaminele, proteinele, mineralele, enzimele și ceilalti constituenti din hebe previn, corecteaza, trateaza sau vindeca dezechilibrele digestive si, deci, diminueaza sau anuleaza in timp consecintele enumerate mai sus. hebe s-a dovedit eficient chiar si in constipatii foarte severe si care persistau de peste 10 ani. In cazul simptomelor de tip colon iritabil este eficient chiar si in cazurile grave. Pacientii trebuie sa consume zilnic trei lingurite de hebe(30 de grame). Beneficiile asupra sistemului digestiv se vor observa din prima lună de utilizare, dar trebuie consumat mai multe luni pentru  a stabiliza aceste beneficii.

De ce hebe? Pentru că starea de bine a omului e dată de sănătatea florei sale intestinale.