Mierea de Salcâm
Mierea de salcâm – “hrana vie”
Mierea de salcâm este monofloră și conține peste 435 de substanțe, printre care: glucide, vitamine ( B1, B2, B6, B12), enzime, proteine, substanțe minerale (calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, potasiu, natriu, siliciu, sodiu), acizi organici, dar și factori antibiotici.
Terapii cu miere de salcâm
Principala
calitate a mierii de salcâm este aceea de calmare a tusei, este
antiseptică și este folosită în tratamentul asteniei și
nevrozelor.
Este
recomandată în:
Gastrita hiperacida –
mierea de salcâm diminuează aciditatea gastrică și se absoarbe
repede, calmând „arsurile”
Ulcer –
mierea de salcâm diluată în 200 ml de lapte nefiert. Amestecul se
bea seara înainte de culcare, bineînțeles alături de un regim
alimentar adecvat.
Mierea
de salcâm este un excelent tonic pentru copii, convalescenți,
pentru întărirea sistemului imunitar și pentru gravide.
Dr.
Laura Bara
Consultant nutriție
