Mierea de Salcâm

Mierea de salcâm – “hrana vie”

Mierea de salcâm este monofloră și conține peste 435 de substanțe, printre care: glucide, vitamine ( B1, B2, B6, B12), enzime, proteine, substanțe minerale (calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, potasiu, natriu, siliciu, sodiu), acizi organici, dar și factori antibiotici. 

Terapii cu miere de salcâm

Principala calitate a mierii de salcâm este aceea de calmare a tusei, este antiseptică și este folosită în tratamentul asteniei și nevrozelor. Este recomandată în: Gastrita hiperacida – mierea de salcâm diminuează aciditatea gastrică și se absoarbe repede, calmând „arsurile” Ulcer – mierea de salcâm diluată în 200 ml de lapte nefiert. Amestecul se bea seara înainte de culcare, bineînțeles alături de un regim alimentar adecvat. Mierea de salcâm este un excelent tonic pentru copii, convalescenți, pentru întărirea sistemului imunitar și pentru gravide.
Dr. Laura Bara
Consultant nutriție